Планинска метеопрогноза – 14-16/4/2023

В петък, след 14-15ч в западна България ще премине студен фронт с валежи от сняг в планините. Преди фронта вятъра в планините ще бъде силен от Ю със скорост около 12-15м/с, а след обяд ще се преориентира от ЗЮЗ и ще отслабне до 8-12м/с. В планините, над 1700м, ще вали интензивен сняг, но за кратко. Новата покривка се очаква около 2-4см.
В събота облачността ще се разкъсва и валежите ще са в източна България. В планините на западна България ще има разкъсана облачност с температура на 2000м, около +3*С и вятър 2-5м/с от югозапад. Около обяд, главно над планините ще се вплътнява конвективната облачност и ще има краткотрайни валежи.
В неделя се очаква подобно време на съботата, но вятъра ще се ориентира от югоизток 3-6м/с. Отново следобед се очакват краткотрайни конвективни валежи, които ще са по-активни над Стара Планина.
В последният почивен ден – понеделник, се очаква захлаждане и повече валежи. Отново ще са краткотрайни с локален характер, но на повече места. Захлаждането ще продължи до сряда, като до тогава, температурите над 1500м, ще са отрицателни.

Сподели Този Пост

Запиши се за нашия бюлетин

и получавай актуална информация за условията, наблюдения и новини