Никоя лавина не знае колко си опитен

За Българска Лавинна Асоциация

С нарастващото практикуване на зимен туризъм и извънпистово каране на ски и сноуборд в България, през последните години зачестяват и лавинните инциденти.

В отсъствието на държавна служба с мандат за наблюдение на снежната покривка и лавинната опасност, основахме Българска Лавинна Асоциация – неправителствена организация в обществена полза, чиято цел е създаването на работеща служба по лавинна безопасност в България.

 

Лавини България (Avalanche Bulgaria) е проект на Българска Лавинна Асоциация: платформа, чиято цел е да информира населението и по-специално тези, които практикуват зимен туризъм за лавинната обстановка.

 

МИСИЯ

Мисията на Българска Лавинна Асоциация е да спомага за по-безопасен зимен туризъм чрез информиране за условията в планините в България и обучение по лавинна безопасност за любители и професионалисти на световно ниво.

 

ДЪЛГОСРОЧНА ЦЕЛ

Етаблирането на национална лавинна служба и публикуването на ежедневен лавинен бюлетин за най-посещаваните планински курорти и райони в България.

 
 

 

Подкрепи Българска Лавинна Асоциация!

Всяка година с настъпване на зимата и първите снегове, хиляди любители на планинския туризъм навлизат в лавиноопасен терен, в повечето случаи без дори да подозират за опасностите. Сега, във време на световна пандемия, броят на хора, които избират да прекарат времето си в планината на спокойствие и в социална дистанция, се очаква сериозно да се увеличи. Необходимостта от актуална и точна информация за снежните условия в планините е по-належаща от всякога.

Ако искаш да подпомогнеш каузата ни, свържи се с нас директно на contact@avalanche.bg.

Кои сме ние

С подкрепата на

Снимки

Снимките на сайта са дело на Виктор Троянов 

Лого

Дизайнът на логото ни е дело на Big Logowski

 

Запиши се за нашия бюлетин

и получавай актуална информация за условията, наблюдения и новини